úterý 24. dubna 2012

Hustá polévka z norského lososa s krevetami

foto: Boris Stojanov


Rychlá a vynikající polévka


Ingredience (2 porce)

300 g lososa
3 dl vody
1 kostka kuřecího bujónu
1 zakysaná smetana
rajčata
bazalka
hrst krevet
2 dl sklenička hrášku
2 dl sklenička babykarotky
sůl
bílý pepř

Příprava

Zbavte rybu kůže a nakrájejte filety z lososa na malé kousky.
Svařte vodu s kysanou smetanou, přidejte bujónovou kostku a nechte chvíli povařit.
Mezitím si na pánvi opečte kousky lososa, krevety, hrášek a karotku a bazalku,osolte a opepřete.
Přidejte opečenou směs do polévky a nechte mírně vařit několik minut a dochuťte.
Podávejte s chlebem, ciabatou nebo jiným čerstvým pečivem.



Autor článku: Marcela Borýsková

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaše příspěvky. Tým GastroCZ